אני בלוגרית אוכל כבר למעלה מ-8 שנים על כן אני נמצאת בחיפוש מתמיד אחר מתכונים חדשים. אני שואפת להציג לקוראים ולקוראות שלי מאכלים חדשים, שילובים בלתי שגרתיים של טעמים, מתכונים חדשניים ולהפגיש אותם עם מטבחים לא מוכרים. אני רואה בכתיבה שלי על אוכל שליחות ונהנית מאוד מהתגובות שאני מקבלת, גם מהביקורות הפחות ידידותיות. אני אמנם נותנת המון מידע לקוראים שלי, אבל אני חייבת לומר שזה דו כיווני ואני מקבלת מהם הרבה בחזרה. אני לומדת מהם הרבה, מתנסה ומגלה בעזרתם עולמות קולינריים נפלאים.
אך אליה וקוץ בה: בגלל החיפוש הבלתי פוסק אחר דברים חדשים וטעמים חדשים אני שוכחת לעיתים את הדברים הישנים והטובים. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא עוגת תפוזים. עוגות תפוזים היו "במודה" פחות או יותר בזמן שהמילה "מודה" הייתה באופנה. אז, בתקופה שכל האמהות סרגו על פי דגמים מ"בורדה" וכולם שאלו "מה נותנים היום בטלוויזיה?". עוגות תפוזים היו שלאגר, להיט בלתי רגיל בשנות ה-80 והן נעלמו, משום מה, ביחד עם האיפור הכבד והזוהר, הכריות בכתפיים והסדרה "תהילה".
למזלי, להיסטוריה האנושית יש נטייה ברורה לחזור על עצמה, ולמזלנו כולנו, ההיסטוריה יכולה לחזור מעודנת יותר. אז תודה לאל הכריות בכתפיים, הבורדה, האיפור הכבד והזיפ נשארו בשנות ה-80 אך אלמנטים אחרים, מוצלחים יותר, חוזרים אלינו ובגדול.
עוגות תפוזים אמנם כיכבו בשנות ה-80 אך יש בהן משהו על-זמני, וכעת שהן חזרו לאופנה הן אפילו טובות יותר, טעימות יותר ומיוחדות יותר. הסיבה שבעטיה נזכרתי בעוגת תפוזים היא שלאחרונה הוזמנתי למספר אירועים ומאחר ואני בלוגרית של אוכל, הייתה ציפייה שאגיע לאירועים אלו עם אוכל. בזמן שחיפשתי ופישפשתי בכל המתכונים שלי (יותר מ-1,500 מתכונים, כן?), פגשתי לפתע את המתכון לעוגת תפוזים.
באותו הרגע ידעתי שזה מה שאני עומדת להביא לכל האירועים הבאים. אפיתי את העוגה הזו לפחות 100 פעמים בעבר (אולי אפילו יותר) ולא רק שמדובר בעוגה לא מסובכת היא תמיד מוצלחת, תמיד טעימה, היא פרווה כך שהיא מתאימה לכל ארוחה והיא תמיד גונבת את ההצגה – עוגת תפוזים בחושה, הנה המתכון:
מתכון לעוגת תפוזים בחושה / סוגת בשיתוף הקונדיטורית נטלי לוין
המצרכים הדרושים:
תבנית אפייה קוגלהוף, קוטר 24
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
3 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן או קמח רב תכליתי
חצי כוס שמן
חצי כוס קוקוס טחון
2 כפיות אבקת אפיה
קרוט מלח
אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
- חממו מראש את התנור לכ-170 מעלות.
- בקערה גדולה טרפו את הסוכר, הביצים, מיץ התפוזים, המלח, שמן וקליפת התפוזים. טרפו עד אשר אתם מקבלים תערובת דלילה-משהו אך אחידה.
- הוסיפו לקערת התערובת אבקת אפיה, קוקוס וקמח, והמשיכו לערבב עד שהתערובת אחידה.
- שמנו תבנית אפייה מסוג קוגלהוף וצקו את התערובת לתוך התבנית המשומנת.
- הכניסו לתנור למשך כ-40 דקות או עד אשר נועצים קיסם בלב העוגה והקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים.
- הוציאו את העוגה מן התנור והניחו לה להתקרר לחלוטין.
- כאשר העוגה צוננת, עטרו עם אבקת סוכר מסוננת.
זהו! יש לכם עוגת תפוזים בטעם של פעם.
שיהיה בתאבון.
מבוסס על מתכון לעוגת תפוזים מאתר סוגת