את נועם פגשתי קצת אחרי הטיול בדרום אמריקה. שנינו מלצרנו באותה מסעדת גורמה נחשבת, אבל איכשהו אף פעם לא מילצרנו באותה המשמרת. כאשר נועם חיפש מישהו שיחליף אותו במשמרת מסוימת, הוא החליט לגשת אליי ולשאול אם אני יכולה. השבתי שכן ואז הוא שאל לפתע אם הוא יכול לגמול לי בארוחת ערב.
אז יצאנו לארוחת ערב, לדייט ועוד דייט, ועוד דייט והיחסים נראו מבטיחים. רק בדייט העשירי, נועם חשף בפניי את הבעיה. הבעיה הייתה – אבא שלו. על פי נועם, אבא שלו אף פעם לא אהב את החברות שלו. תמיד היה לו משהו רע להגיד עליהן. אחת הייתה נמוכה מדי, אחרת הייתה טיפשה מדי, שלישית לא מפסיק יפה בשביל נועם שלו ואחרת נפסלה בגלל הקול הגבוהה והצפצפני שלה.
מיד הבנתי שהבעיה של נועם היא הבעיה שלי. כי אם אבא של נועם לא יאהב או יקבל אותי, זה הסוף שלנו. תחילה נחרדתי רק מהמחשבה שאצטרך לפגוש אותו. וכשהיחסים התקדמו והתקרבה פגשת ההכרות עם ההורים, החרדה התחלפה בפחד. איך אוכל לשבות את ליבו של אבא של נועם, חשבתי לעצמי. איך אני עושה עליו רושם ראשוני טוב, תהיתי. התייעצתי עם נועם עצמו, עם ההורים שלי, עם חברים, עם הורים של חברים, עם קרובים ועם רחוקים ולאף אחד לא הייתה תשובה חד משמעתית עבורי.
המפגש עם ההורים של נועם התקרב, כבר כמעט והרמתי ידיים, ביקשתי מבורא עולם שישלח לי איזה רמז, כיוון. התיישבתי במטבח של אימא שלי, בטוחה שזה הסוף שלי ושל נועם ואז… בלי הודעה מוקדמת עף לו בחלל המטבח המתכון בה' הידיעה של אימא שלי לעוגת הביסקוויטים המפורסמת שלה. היא הסתכל עליי, אני הסתכלתי אליה בחזרה ושתינו התחלנו לצחוק – הנה הפתרון עף לנו מול העיניים, מהשמיים: אני אכבוש את ליבו (וקיבתו) של אבא של נועם עם עוגת ביסקוויטים משגעת של אימא.
וכך היה. הכנתי עוגת ביסקוויטים, הגעתי לביתו של נועם, הכרתי את הוריו, אכלנו, שתינו והיום?
היום אנחנו חוגגים 10 שנות נישואין ושני ילדים מקסימים. אז אם אתם רוצים לכבוש לבבות, הנה מתכון לעוגת ביסקוויטים שתגרום לאנשים פשוט להתאהב בכם.
עוגת ביסקוויטים בשילוב קרם לימון / סוגת בשיתוף MAKO אוכל טוב
*** יש להתחיל את המתכון יום לפני שמתכוונים להגיש.
להכין מראש:
תבנית בגודל 20X30 – מרובעת
חצי כוס חלב קר
250 גרם ביסקוויטים
עבור הקרם:
250 גרם גבינה לבנה, אפשר גבינה 9% ומעלה
2 מכלי שמנת מתוקה
4 כפיות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
6 כפיות פודינג וניל – אינסטנט
קליפת לימון מגורדת – מלימון אחד
ההכנה:
הכינו תבנית מראש.
צקו את החלב הקר לקערה והטבילו בחלב את הביסקוויטים.
הניחו שכבה ראשונה של ביסקוויטים על התבנית.
להכנת הקרם: בקערת מיקסר הניחו את הגבינה, השמנת המתוקה, הפודינג, אבקת הסוכר, קליפת הלימון ותמצית הוניל – ערבלו עד אשר התערובת אחידה ויציבה.
הרכבת העוגה: כסו את שכבת הביסקוויטים בשליש מכמות הקרם ושטחו לשכבה אחידה. טובלים עוד שיכבה של ביסקוויטים בחלב ומכסים גם אותה בקרם. טובלים את שאר הביסקוויטים ומניחים גם אותם על הקרם.
מלאו שקית זילוף בעלת צנטר בקוטר של כ-שני סנטימטרים בשליש הקרם שנותר. מזליפים בעיצוב הרצוי לכם את הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים.
אחסנו למשך 6 שעות לפחות במקרר, אידיאלי – לילה שלם.
מעטרים עם קליפות לימון.
מגישים.
בתאבון!