עוגיות טחינה

כשאני רוצה לגוון ולהפתיע, אני מכינה עוגיות טחינה!

לא שיש לי משהו נגד עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות, אבל, וכאן מגיע האבל הגדול – ממש כמו שאנחנו לא נלך לפגישה חשובה עם בגד הים האהוב עלינו, כך יש זמנים שעלינו לבחור באופציה היותר מעודנת ולוותר על האופציה הרגילה, הנוחה והמוכרת.

עוגיות טחינה הן בהחלט הבחירה הנבונה בשפע של מצבים: כאשר רוצים לגוון ולא להכין בפעם המיליון את עוגיות השוקולד צ'יפס הרגילות (והעמוסות סוכר), כאשר יש אורחים בלתי צפויים ומעט מאוד זמן להתכונן לבואם, כאשר מחפשים קינוח בריא, מזין ולא משמין או כאשר אתם רוצים להאיר פנים לאורח שבחר באורח חיים צמחוני ואפילו טבעוני. לבסוף, מאחר וזה קינוח נפלא, בריא וחדש יחסית, אז מומלץ להגיש עוגיות טחינה כי זה משהו חדש ומפתיע שכמעט תמיד מתחיל שיחה ערה…

על אף שעוגיות טחינה נחשבות לקינוח יחסית חדש בישראל, הוראות ההכנה שלהן לא מאוד שונות מהכנת עוגיות השוקולד צ'יפס הרגילות. אז אם אתם נמנים על קבוצת האנשים שלא אוהבים יותר מדי חידושים והמצאות, חשוב שתדעו שלמרות שמדובר בקינוח מלהיב וטעים במיוחד, הדרך להכין אותו היא פשוטה וקלה, אפילו יותר קלה מהמתכון שמצורף לעוגיות שוקולד צ'יפס הנמצא על גבי שקיות השוקולד צ'יפס.

ובכל זאת יש שוני ולא מעט הבדלים בין עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות לבין עוגיות טחינה: בראש ובראשונה- בסיס הטחינה, כמובן. אבל גם הטעם – טוב יותר, המרקם – קרנצ'י יותר והערכים התזונתיים – גבוהים יותר. עוגיות טחינה משמינות פחות מעוגיות שוקולד צ'יפס והן גם הרבה יותר בריאות.

בעוגיות טחינה, הטחינה מעניקה לקינוח הרבה יותר מאפקט של תיבול, היא אף מוסיפה לסיומת הטעם האגוזית וגם תורמת להתגבשות המרקם הקרנצ'י הייחודי.
לפני שניפרד אשתף אתכם במתכון מדהים לעוגיות טחינה משגעות על פי מתכון של אורי שביט. מאוד מאוד מומלץ.

מתכון לעוגיות טחינה / מאת אורי שביט, מתוך הבלוג טבעוניות נהנות יותר

רמת קושי: קלה.
משך זמן ההכנה: כשעה.
כמות עוגיות: כ-25 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות שתצרו).

החומרים הדרושים:

חצי כוס טחינה גולמית – עדיף טחינה מלאה
חצי כוס סירופ מייפל
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית, בלי מלח וללא סוכר
כוס וחצי קמח תופח
שני שליש כוס שמן קוקוס מומס
קצת מלח

לתוספת ניתן לבחור אחד או לשלב כמה מהתוספות הבאות לפי טעמכם:
2 כפות שיבולת שועל ו/או
שוקולד צ'יפס ו/או
חמוציות ללא סוכר

הכנת העוגיות:

חממו מראש את התנור לכ-170 מעלות.
קחו קערה גדולה. בתוכה הניחו את חמאת הבוטנים, הטחינה, שמן הקוקוס והמייפל. ערבבו היטב עם מטרפה עד שאתם מקבלים תערובת חלקה ואחידה.
קחו קערה נוספת. הניחו בה את המלח והקמח וערבבו היטב.
הוסיפו לקערת תערובת הטחינה את תוכן קערת הקמח ובחשו היטב עד אשר אתם מקבלים בצק חלק ורך.
אם אתם רוצים להוסיף תוספת אחת אז הוסיפו אותה כעת. אם אתם רוצים לשלב כמה תוספות נפרדות, אז חלקו את הבצק למספר התוספות שאתם רוצים להוסיף והוסיפו לכל חלק את התוספת. שימו לב, אפשר גם לא להוסיף תוספות בכלל.
רפדו תבנית הנייר אפייה.
כעת צרו מהבצק עוגיות שטוחות והניחו אותן על גבי נייר האפייה.
הכניסו לתנור למשך כ- 6 דקות או עד שאתם רואים ששולי העוגיות מתחילות להזהיב ומרכזן – רך. חשוב לא לשרוף אותן.
הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר לגמרי. המרקם שלהן הכי טוב כאשר הן מצטננות לחלוטין.
הגישו…

שיהיה בתאבון!

כתיבת תגובה