לבנוני, איטלקי, קיסר, יווני, אנטי פסטי, פירות, ירקות, קטניות, יפני, וייטנאמי, עוף, ביצים, רוסי, טאבולה, ולדורף, ויניגרייט, ישראלי, ערבי, ניסואז, תפוחי אדמה, חומוס, טונה או סלט קוב – לא משנה איזה סלט תגישו לי, אני אוכל אותו!
יש לי חולשה לסלטים ממש כמו שלריקי גל יש חולשה לרקדנים. כאשר מביאים אל שולחן הארוחה סלטים, אני לא רואה ולא צריכה שום דבר מלבדם. מבחינתי, שהארוחה, כל ארוחה, תכלול סלטים למנה ראשונה, עיקרית וגם לקינוח. זה יכול להיות סלט מהמזרח הרחוק, סלט אירופאי, סלט ים תיכוני או סלט דרום אמריקאי – זה ממש לא משנה לי.
ואם עד לא מזמן היו מסתכלים עליי קצת עקום בשל האהבה האובססיבית שלי לסלטים אז בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים דווקא עוברים לצד שלי. כי סלטים יכולים לעזור לנו לרדת במשקל, כי סלטים מספקים לנו תערובת מושלמת של בריאות בצלחת, כי התחושה אחרי שאוכלים סלט היא קלילה ואנרגטית בעוד שאחרי ארוחה גדולה ורבת מנות אנחנו בעיקר רוצים להתקפל קטן ולישון. כי בכל מקום מגישים סלטים: גם במסעדות, גם בדוכנים וגם בשירותי משלוחים, והכי חשוב – כי סלטים פשוט טעימים.
במחברת שלי יש שפע של מתכונים ורובם אם לא כולם – מתכוני סלטים. אני אוספת בקנאות כבר שנים רבות כל מתכון שנכתב על סלטים ואני חושבת שהגעתי למעמד מכובד בקהילת חובבי הסלטים (בישראל, לפחות). בדיוק בשל כך החלטתי לשתף אתכם בכמה מתכונים של סלטים נהדרים. אלו מתכונים קלילים, פשוטים יחסית והם מבטיחים תוצאות נפלאות. כדאי לנסות את זה בבית.
Hola, מתכון ספרדי לסלט תפוחי אדמה / אתר סוגת
הרכיבים הדרושים:
6 תפוחי אדמה
1 בצל סגול בגודל גדול – לפרוס לפרוסות
3 ביצים
6 כפיות שמן, רצוי שמן זית
מיץ לימון שנסחט מלימון טרי
חצי צרור פטרוזיליה – לקצוץ דק
מלח
פלפל שחור, רצוי גרוס
הכנה:
הניחו את כל 6 תפוחי האדמה (עם הקליפה) בסיר, ומלאו את הסיר במים. הביאו לרתיחה והמשיכו לבשל עד אשר תפוחי האדמה רכים דיים (שלא יגיעו למצב שבו הם מתפרקים מרוב רכות). הוציאו את תפוחי האדמה מהסיר, אך שמרו את המים שבהם התבשלו.
באותם סיר עם מי תפוחי האדמה, שימו את שלושת הביצים ובשלו אותם למשך 10 עד 15 דקות או עד שהן קשות.
הניחו לביצים ולתפוחי האדמה להתקרר מעט, וקלפו את הביצים ותפוחי האדמה.
חתכו אותם לקוביות בגודל בינוני והעבירו אותם לקערה.
הוסיפו פטרוזיליה, לימון, מלח, פלפל, שמן וערבבו.
הגישו.
ותהנו מטעם גן עדן!
סלט מלכים: סלט ירקות, דלעת וגרעיני חמנייה / אתר סוגת
הרכיבים הדרושים:
4 כפות גרעיני דלעת
4 כפות גרעיני חמנייה
מיץ מלימון טרי
כוס כרוב סגול – לקצוץ דק דק
תפוח עץ – לחתוך לצורת מקלונים דקיקים
2 כפות רוטב סויה
כוס עדשים או נבטי אפונה – לקצוץ דק
2 כפות מירין
4 כפיות שמן, רצוי שמן זית
הכנה:
קחו את הנבטים ואת כל הגרעינים וערבבו אותם היטב יחדיו.
הוסיפו את הכרוב ואת התפוח – וערבבו.
הוסיפו את כל יתר הרכיבים שמרכיבים את הרוטב – וערבבו היטב.
הגישו.
שיהיה בתאבון!
מתכון לסלט חמוציות, שקדים ובורגול / אתר סוגת
הרכיבים הדרושים:
כוס 1 גרישה
רבע כוס שקדים מולבנים
צרור פטרוזיליה – לקצוץ דק
חצי כוס חמוציות מיובשות, אפשר להחליף בצימוקים או לשלב גם וגם
קורט שמן לטיגון
1 בצל גדול
מלח
פלפל
הכנה:
השרו את הבורגול במים רותחים עד שהמים נספגים היטב. סחטו את המים שנותרו.
הוסיפו שמן למחבת וטגנו את הבצל.
הוסיפו לקערה את הבורגול, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, השקדים, החמוציות והגרישה.
תבלו וערבבו היטב.
הגישו.
שיהיה לבריאות!